BA stödjer

Den Svarta massan

Den Svarta Massan är en ekonomisk förening som stödjer AIK:s sektioner ekonomiskt genom att låna ut pengar till mycket förmånliga villkor. Den Svarta Massans kaptial består i att medlemmar köper en post i föreningen för 12.000kr, andelen kan betalas av via autogiro från 100kr i månaden. Din andel och medlemskap ger dig, precis som alla andra medlemmar en röst i alla beslut där pengar skall lånas ut till AIK:s sektioner, och du har alltid full insyn i allt som sker i föreningen.

Du kan också, som ett antal medlemmar redan gjort, köpa flera andelar á 12000kr men du äger fortfarande bara en rösträtt. Därför kan ingen köpa sig makt i Den Svarta Massan, det är dess styrka. Black Army är en av Svarta Massans närmare 1.200 medlemmar. Medlemmarna har sedan starten beslutat om ett antal lån till både AIK Fotboll och AIK hockey, nu senast ett lån som hjälpte AIK Hockey att värva en Nordamerikansk back.


För mer information besök: www.svartamassan.se

Golden Hill-Spelaren

Golden-Hill spelaren är och ska vara AIK-supportrarnas bidrag till laget. För att hjälpa AIK har ett gäng väldigt entusiastiska fans bedrivit denna verksamhet i åtskilliga säsonger. Det hela är tämligen enkelt. Man skramlar ihop pengar för att kunna hjälpa AIK att köpa in en bra spelare till truppen. Tidigare år har man bland annat lyckats värva Christopher Heino-Lindberg och Kent McDonell till klubben. Till årets säsong har man sett till att vi får tillbaka den välvuxne backklippan Fredrik Svensson som förra säsongen gjorde en fin insats hos finalisterna Luleå. Golden-Hill spelaren spelar alltid med GHS loggan på sin tröja för att visa att han är fansens val. För att stödja verksamheten kan man nu årligen bli medlem i GHS.

För mer information besök: www.goldenhill-spelaren.se

Engblomman

Engblomman är en ideell förening som verkar för att alla barn och ungdomar ska få möjlighet att spela ishockey i AIK. Ishockey är en ekonomiskt krävande idrott och för att inte föräldrarnas ekonomi ska vara den avgörande länken för om ett barn eller en ungdom ska kunna spela ishockey i AIK finns nu föreningen för att kunna stödja dessa barn ekonomiskt så att de kan fokusera på vad de älskar allra mest. Föreningen initierades efter ett inlägg på Goldenhill forumet om AIK:s mesta spelare och före detta kapten David Engblom. Engblommans symbol är formad efter hans tröjnummer 33 och är också en symbol för evighet.

BA fick en frågestund med Magdalena Larsson som är initiativtagare:

Hur kommer det sig att Engblomman startades?
-"Engblomman startade för att vi vill värna alla barn. När man spelar hockey så blir man snabbt identifierad som hockeyspelaren av både sig själv och andra . Eftersom man spelar flera dagar i veckan och spenderar det mesta av sin tid i hockeysammanhang så blir man väldigt utsatt om någonting utanför ens kontroll gör så att de ekonomiska förutsättningarna förändras och hockeyn måste prioriteras bort. VI vill inte att något AIK:barn ska behöva sluta med sin passion."

Vad är målet med fonden?

- "Målet är att inget AIK:hockeybarn ska behöva ramla ur det sociala sammanhang som hockeyn innebär på grund av omständigheter som det inte kan rå för. Det är viktigt av två skäl. Dels det rent elitidrottsliga, om vi behåller våra barn i klubben har vi fler individer som potentiellt kan utvecklas till elitspelare. Två, i en idrottsförening behövs det mycket mer än bara spelarna i elitlaget. Om man värnar alla barn så bygger man potentiellt också en positiv känsla för AIK och de barnen kanske blir ledare, domare, styrelsemedlemmar eller rent av hamnar som positiva krafter i supporterled på Golden-Hill. "

Hur får man tag på sin pin (medlemsnålen)?
- "Man bokar den via boka@engblomman.se då får man ett boknings / medlemsnummer. Där kan man välja att hämta upp sin pin på Engblommans match på hovet den 27/9-2013 av David själv. Där betalar man 100kr med kort (izettle) eller kontant. Bor man någon annanstans i landet kan man (efter att man har fått sitt bokningsnummer) betala in pengarna plus 20:- för porto admin till bankgiro:191-4050 och märka betalningen med sitt bokningsnumret. Dock skickas blommorna först veckan efter Engblommans match, som är releasedag. Vill man skänka  eller bli samarbetspartner får man gärna ringa 0700-219 413."

För mer information besök: www.engblomman.se