HolyJontes fem bästa klipp

Vi kontaktade HolyJonte för att höra om han ville konstituera en top5 över hans egna favoriter av den enorma mängd av AIK-filmer som finns att se på Youtube. Han verkar inte tvekat en sekund utan komponerade en lista med många fina gamla minnen med egna kommentarer till varje!

Du är välkänd bland AIK:are som HolyJonte som leverar kvalitet på Youtube. Vem är du för oinvigda?
-Jag heter Jonatan Cairenius, men mitt AIK-namn har blivit HolyJonte på GnagarForum, AIK-Forum och YouTube.
AIK-klipp har varit en stort intresse för mig! Jag har tittat på så extremt många AIK-videos på YouTube, nästan alla som lagts upp antagligen.
Jag har även lagt upp väldigt många själv, ungefär 300 stycken nu. Detta sedan dif-AIK i maj 2009 då jag la upp min första AIK-film!

Detta är mina top 5 bästa AIK-klipp på YouTube, som inte är topplistor eller ihopklipp:

5. BP - AIK guldåret 2009, 2-3 målet på övertid på Grimsta IP av CH Jagne

Kass kvalitet på klippet men vad gör det! En match där Viktor Lundberg i sin AIK-debut fick göra mål redan i 2:a minuten, Ivan Obolo satte ett långskott i krysset och min kollegas brorsa blivit utvisad i slutet av matchen för BP. Sen kom det där avgörande målet, i sista sekunden, av "CH" och man ser att hela arenan fullständigt exploderar. BARA GNAGARE! Detta var även en av de första matcherna AIK i HD (pestivajk) filmade på och det var efter den här matchen som jag själv köpte en likadan kamera som honom och själv började filma på AIK-matcher och göra en AIK-kanal!


 

4. PSV - AIK. Här e vi från Norra Stå!

Ett grymt tryck, en grym match och en fantastisk ny ramsa! Detta var första gången man kunde höra "Här é vi från Norra Stå", min nya favoriramsa. Avundsjuk på alla som fick åka dit och uppleva detta sjuka tryck, för de hade tekniska problem med ljudet på TV4 denna match så man kunde knappt höra varken kommentatorer eller sång i TV-soffan, så tråkigt!


 

3. dif - AIK 2012, Vi ska galga hela jävla Djurgården!

Fantastiskt stämning, grym match och kommer alltid att vara ett av de bästa minnerna man har från Råsunda! Djurgårdens maskott hänger och dinglar, halshuggen, över Norra Stå. Djurgårdarna blir som vanligt utsjugna och på planen utklassas de även där med 3-0! Sista derbyt någonsin på Råsunda och det känns tomt, men denna video har fångat stämningen och får en att minnas!


 

2. Bajen - AIK 2007, Tifot på Norra!

Även känt som den största våldtäckten på en Svensk Fotbollsarena någonsin! Att man vid 2.00 knappt ens hör att Bajens "Hymn" startar och att de sen höjer volymen kraftigt på musiken. Men man hör inte Bajens sång ändå! AIK hade gått knackigt hela vårsäsongen men vi värvade Argentinarna på sommaren och gick sen som tåget med typ 6 raka vinster innan den här matchen! Dessutom är Tifot helt fantastiskt, kaos när det är som bäst!


 

1. AIK - dif 2007, Time for Heroes!

Man börjar höra lite, lite tyst ap-sång efter omkring 1.30 men volymhöjningen som följer efter det från Norra Stå är helt magiskt! Antagligen den högsta sång volymen på en svensk fotbollsarena någonsin, kommer det att slås någongång? Om vi får en egen arena i framtiden kanske! Tifot är helt fantastiskt även det. Topp 3 snyggast vi gjort, lätt! Så mäktigt budskap! 190.000 views på klippet säger en hel del!


 

Bubblare: Martin Mutumbas klassiska segerintervju efter guldet 2009.

Han myntade klassiska uttrycket 2lax9, tatuerar in det på bröstet 2 dagar innan sista och avgörande matchen ens är spelad. KUNG! Måste få vara med på listan som onumrerad./HolyJonte