Njut av BA

Black Army Öl

Black Army hade tidigare en egen öl som dessutom gick väldigt bra. När jag som skribent skriver det här var jag enbart en liten kille som inte drack så mycket öl och fick ännu mindre köpa det på Systembolaget. Men efter lite research och utfrågande kan jag konstatera att det var stort! Ölen som hette Svartgult fanns till och med på Systembolagets ordinarie sortiment på många av bolagen runt om i Stockholmstrakten.

Det föll sig sedan ganska naturligt när vi nu fick kontakten med en bra importör att testa oss på att få till ett öl som vi stolt kunde titulera som ett gott karikaristiskt Gnaget-öl. Det skulle visa sig vara lättare sagt än gjort. Inte för att det var svårt att få fram ett gott öl utan för att den svenska byråkratin skulle sätta sina berömda käppar i hjulet för oss i vår strävan att få in ett öl på Systembolaget. Till en början var vi på det klara att det skulle heta Svartgult och att råttan skulle pryda flaskan för att belysa att det var ett Black Army öl. Dessutom ville vi till minne av Råsunda - vårt hem och borg - namnge ölet som Råsunda lager.

Där stötte vi på patrull av Systembolaget som hänvisade till att man inte får associera alkohol med idrott. Efter det började en seg och utdragen process för att få till ett godkänt namn och etikett. Det ena förslaget efter det andra nekades för att det ansågs associera med idrott. Hör ni det Sverige, Black Army är idrott!

Slutligen fick vi till en etikett som gick igenom censuren och nu har vi äntligen ett lovande öl som precis kommit ut på marknaden. Det har hittills kommit en upplaga av ölet med en litet enklare etikett men som vi nu av distrubitören har fått veta kommer uppdateras och göras snyggare med äkta guld detaljer och en brun butelj.

Systembolag som har Solna lager i sortimentet är; Farsta, Huddinge, Järfälla, Kungsängen, Märsta, Sollentuna, Rotebro, Solna, Liljeholmen, Lindhagen, Södertälje, Upplands Väsby och Åkersberga.

Ölet går även att beställa till ditt lokala Systembolag och kostar 16.70kr per flaska (minimum 20st flaskor).
Beställningsnummer: 88503.

Vart går pengarna som Black Army får för försäljningen?
Black Army får en summa per såld liter av ölet och tanken är att det ska fördelas och öronmärkas till AIK i olika former. Bland annat kommer Engblomman, Golden Hill-spelaren och AIK:s ungdomsverksamhet få ta del av intäkterna. Det betyder att du som konsument av ölet kan känna dig trygg i att pengarna kommer oavkortat gå till bra saker som gagnar AIK.

På vilka restaurangen och krogar finns ölet runt omkring Solna?
Rest. Råshaga
East
Dick Turpin
Lindy´s
Bosso bar & cafe
Läckergommer
Backstugan
Offside

Mer information om ölet: Systembolagets hemsida

Black Army snus

Vad passar inte bättre till en kall öl än att ta en god prilla? Det har vi tagit fasta på och sett till så att föreningens medlemmar kan snusa med flaggan i topp. Snuset distrubieras av Snusbolaget och går under epitetet "supportersnus" och tillverkaren av det svarta guldet heter Tobacco Company Sweden AB. Enligt hörsägen säljs snuset bland annat i tobaksaffärer runt om i Solna men har man inte vägarna förbi trakterna får man gå via Snusbolagets sida för att beställa men då kommer det också hela vägen hem till dörren.

Vill du sälja snuset provisionsbaserat?
https://www.facebook.com/BlackArmySupportersnus

Mer information besök: Snusbolaget.se