ÖPPET BREV TILL LEKSANDS SUPPORTRAR!

DÅ DET KOMMIT TILL VÅR KÄNNEDOM ATT NI ÄMNAR BESÖKA DEN KUNGLIGA HUVUDSTADEN FÖR ÄKTA KLUBBEN AIKS MATCH MOT ER PLASTKLUBB, VILL VI VARA LITE VÄNLIGA OCH GE ER TIPS PÅ HUR MAN BETER SIG I EN STORSTAD. DETTA GÖR VI I ALL VÄLMENING FÖR ATT UNDVIKA ONÖDIGA KULTURKROCKAR OCH FÖR ATT NI SKA SLIPPA GÖRA ER SJÄLVA TILL ALLTFÖR STORT ÅTLÖJE.

VI HAR VALT ATT SKRIVA DETTA BREV MED VERSALER (STORA BOKSTÄVER) MED HÄNVISNING TILL ATT ALLA LEKSANDSSUPPORTRAR KANSKE ÄNNU INTE HUNNIT LÄRA SIG LÄSA SKRIFT SKRIVEN MED GEMENA (SMÅ) BOKSTÄVER, DETTA DÅ SKOLOR LÄGGS NER I KOMMUNEN TILL FÖRMÅN FÖR HOCKEYN OCH ATT UNDERVISNINGEN DÄRFÖR BLIVIT ÅSIDOSATT!

NI FÅR ÄVEN DENNA HJÄLP DÅ VI ÄR OSÄKRA PÅ OM DET FINNS NÅGON STATLIG GUIDE GÄLLANDE DETTA, MAN KAN JU INTE RÄKNA MED ATT STATEN SKA HJÄLPA TILL MED ALLT!

SÅ, LITE ATT TÄNKA PÅ INFÖR ER VISTELSE HÄR:

I EN STORSTAD SOM STOCKHOLM ÄR DET VANLIGT FÖREKOMMANDE ATT MAN ÅKER KOLLEKTIVTRAFIK, OCH DÅ OFTAST I FORM AV EN SÅ KALLAD TUNNELBANA. VI REKOMMENDERAR DETTA FÄRDMEDEL, MEN OM NI SKA BEBLANDA ER MED LOKALBEFOLKNINGEN I DESSA UNDERJORDISKA TÅG FINNS DET EN DEL SAKER ATT TÄNKA PÅ. NÄR NI VILL KLIVA PÅ TÅGET ÄR DET LÄMPLIGT ATT LÅTA FOLK KLIVA AV FÖRST. FÖR OSS HÄR I STORSTADEN ÄR DET EN SJÄLVKLARHET, MEN VI HAR STOR FÖRSTÅELSE FÖR ATT DET KAN VARA LITE SVÅRT SOM BONDEHJON I STORSTADEN. KLIV FÖR ALL DEL INTE AV TUNNELBANAN VID STATIONEN MEDBORGARPLATSEN (ÄVEN OM MÅNGA AV ERA JÄMLIKAR BRUKAR SAMLAS I DESSA KVARTER PÅ FINKROGAR SOM T.EX. GRÖNE JÄGARN), DÄR LIGGER NÄMLIGEN SKATTEKONTORET OCH I STOCKHOLM ÄR DET INTE EN LIKA KUL INSTANS SOM HEMMA I LEKSAND. HÄR FÅR MAN NÄMLIGEN INGEN HJÄLP UTAN FÅR KLARA SIG SJÄLV.

NÄR NI KLIVER AV TÅGET, STÄLL ER DÅ INTE SOM DUMMA BONDEHJON DIREKT UTANFÖR VAGNEN OCH GLO FÖRVIRRAT OMKRING ER I HOPP OM ATT FINNA VART NI SKA. DETTA KOMMER GARANTERAT LEDA TILL STOR IRRITATION OCH NI RISKERAR ATT FÅ OKVÄDNINGSORD KASTADE ÖVER ER. NÄR NI KOMMIT VIDARE ÄR DET TROLIGT ATT NI KOMMER FÅ ÅKA EN SÅ KALLAD RULLTRAPPA (DET ÄR EN TRAPPA SOM RÖR SIG AV SIG SJÄLVT) FÖR ATT KOMMA UPP. HÄR ÄR DET JÄTTEVIKTIGT ATT OM NI STÅR STILL, DÅ HÅLLER NI TILL HÖGER. I EN STORSTAD FINNS DET TVÅ SAKER SOM NI KANSKE ÄR OVANA VID, NÄMLIGEN PULS OCH TEMPO. VÄNSTERFILEN I RULLTRAPPAN ÄR TILL FÖR DE SOM VILL KOMMA FRAM. FORT.

ÄMNAR NI ÅKA EGEN BIL NED FRÅN ER SOCKEN SÅ VILL VI PÅMINNA OM ATT DET INTE ANSES LIKA BALLT, ELLER ENS HÄFTIGT MED TRIMMAD VOLVO 240, TÄRNINGAR I BACKSPEGELN, 27 WUNDERBAUMS OCH FLAMES PÅ SIDAN AV BILEN. TAR NI ÄNDÅ DEN BILEN RISKERAR NI ATT GÅ SAMMA ÖDE TILL MÖTES SOM ER BONDEHJONSKOMPIS SOM BLOCKERADE UTGÅNGEN I TUNNELBANAN. ATT TA SKOTER NER TILL STOCKHOLM ANSER VI OSS INTE ENS BEHÖVA GÅ IN PÅ. OM NI SKULLE HAMNA I EN SÅ KALLAD RONDELL, EN CIRKULATIONSPLATS, DÄR MAN KAN KÖRA RUNT RUNT? KÖR INTE RUNT RUNT!! HÄR SKULLE VI HELST VELAT HA EN TECKNAD BILD FÖR ATT ILLUSTRERA, MEN VI HITTADE INGEN SOM VAR TILLRÄCKLIGT TYDLIG FÖR ER.

FOPPATOFFLOR GÅR TYVÄRR FETBORT. VI HAR STOR RESPEKT FÖR ATT DET KANSKE ÄR ETT SKÖNT PLAGG ATT HA KRING FÖTTERNA. MEN ÄRLIGT TALAT SÅ ÄR DET SKITFULT OCH VI JOBBAR INTE SÅ I STORSTADEN. LÄMNA FOPPATOFFLORNA HEMMA SÅLEDES. DETSAMMA GÄLLER TYVÄRR ÄVEN TRÄSKOR, JEANSVÄST, SKOTEROVERALL, DEN DÄR OVÄRDIGA PERUKEN EN DEL AV KÖR MED OCH FOLKDRÄKT.

GUNDE I ALL ÄRA MEN HANDEN PÅ HJÄRTAT KÄRA BONDEHJON, INTE ENS NI KAN VÄL TA ER SJÄLVA PÅ ALLVAR MED DEN DIALEKTEN? VI REKOMMENDERAR ATT NI GÖR SOM BJÖRN SKIFS OMEDELBART GJORDE NÄR HAN FLYTTADE HIT, NÄMLIGEN SLUTAR UPP MED DET DÄR LARVET OCH BÖRJAR PRATA SOM RIKTIGT FOLK. INGEN KOMMER TYVÄRR VISA ER NÅGON STÖRRE RESPEKT I STORSTADEN OM NI KOMMER OCH KACKLAR PÅ ER KONSTIGA DIALEKT.

UNDVIK GÄRNA DANSBAND I ALLA DESS FORMER. SÅDANT OTYG KAN NI HÅLLA PÅ MED HEMMA.

DET ÄR HELLER INTE OKEJ ATT LIGGA MED SIN EGEN SYSTER I STOCKHOLM. TYVÄRR, INTE ENS KUSIN ÄR ACCEPTABELT I HUVUDSTADEN. OCH VÄNLIGEN FILMA INTE ERA EGNA SEXUELLA AKTIVITETER, SPECIELLT INTE NÄR NI ANVÄNDER ER MASSAGESTAV. MAN FÅR GIVETVIS GÖRA VAD MAN SJÄLV BEHAGAR, MEN DET ÄR INGENTING VI ÖNSKAR TA DEL AV.

ÄVEN OM NI KOMMER BEFINNA ER I NÄRHETEN AV SÖDERMALM SÅ SES DET INTE LIKA SOCIALT ACCEPTERAT I STOCKHOLM ATT VARA FOLKPARKSFULL MITT PÅ DAGEN. FÖRSÖK ATT INTE ANAMMA SAMMA BETEENDE SOM NI KÖR MED NÄR NI ÅKER NER TILL STOCKHOLM FÖR ATT GÅ PÅ LANDSKAMP, ELLER ÅKA PÅ EN AV DE ÖKÄNDA KRYSSNINGARNA. FÖRSÖK ÅTMINSTONE BETE ER NÅGORLUNDA CIVILISERAT. DRÄNGFYLLA KAN NI ÄGNA ER ÅT HELA MIDSOMMARVECKAN ISTÄLLET.

SÅ FÖR ATT SUMMERA:

HÅLL TEMPOT, HÅLL TILL HÖGER, HÅLL KÄFT OM NI INTE KAN PRATA ORDENTLIGT OCH HÅLL ER HEMMA OM NI INTE KAN KLÄ ER ELLER BETE ER.

SE ÄVEN TILL ATT ÅKA HEM FORT SOM FAN SÅ VI INTE BEHÖVER HA ER HÄR LÄNGRE ÄN NÖDVÄNDIGT, OCH TA GÄRNA MED ERA INFLYTTADE BYFÅNAR!

MED DET SAGT ÖNSKAR VI ER EN TREVLIG VISTELSE I DEN KUNGLIGA HUVUDSTADEN!

/BLACK ARMY – STOCKHOLM