Vila i Frid, Stefan.

AIK-Alliansen vill framföra sitt djupaste deltagande i den sorg som anhöriga, kamrater och hela Djurgårdsfamiljen känner för den supporter som miste livet innan matchen mellan Helsingborgs IF och Djurgårdens IF på Olympia.

En medmänniska, en far och en fotbollsupporter har tagits ifrån oss alldeles för tidigt för att han valde att åka och stödja sitt lag. Det är helt oacceptabelt att en människa ska behöva betala med sitt liv för att denne vill se en match.

Men precis som när AIK förra året drabbades av en stor sorg så är det stort att se hur mycket värme och kärlek som ges från medsupportrar med alla olika lagfärger. Supporterrörelsen i Sverige har i dessa tunga stunder visat sig från sin bästa sida. Det är en sida vi måste fortsätta att visa. För offren för det meningslösa våldets skull, för fotbollens skull och för den positiva läktarkulturens skull.

AIK-Alliansen uppmanar alla AIK-supportrar att visa sitt stöd till Djurgårdsfamiljen och den avlidnes anhöriga genom att lämna blommor, halsdukar och kondoleanser vid Stockholms Stadion.

Även om det har varit relativt lugnt kring AIKs matcher de senaste åren vill vi även påminna om den egna policy om uppträdande kring AIKs matcher som AIK-Alliansen tog fram 2012. Om vi alla kan se till att följa dessa enkla förhållningsregler så har vi tagit ett stort steg mot att se till att söndagens tragedi aldrig återupprepas.

AIK-Alliansen (Black Army, Smokinglirarna, Sol Invictus, Ultras Nord)