Snart Derbydags – VIKTIG information!

23 timmar kvar!

Snart är det äntligen Derbydags! Läs Derbyinformation från AIK:s SLO:er, och läs på AIK-Alliansens förhållningsregler för Norra Ståplats, som gäller även på Bortastå! (bifogad länk längst ner).

Rannsaka er själva!

På ståplats sjunger man! Det är sen gammalt. Imorgon vill vi se fullt ös från samtliga, både på Nedre ståplats och på Övre ståplats! Norra Stå är ingen jävla ungdomsgård eller plats att bara “hänga på”. På Norra gör man sitt yttersta och sjunger i 90+ för att ge så mycket stöd till AIK som möjligt.
Att fiffla med sin mobiltelefon under matchens gång är också fullständigt oacceptabelt – flirta med klasskompisen eller grannen får ni fan göra någon annanstans!
Ser ni någon som inte sjunger under matchens gång, be denne, med en vänlig ton att börja SJUNGA!
…………

Derbyinformation från AIK-alliansen

Snart är det dags. I detta slag om Stockholm står ära och heder på spel, och en chans att rätta till den skrala poängskörden hittills. I den bästa av världar skulle vi ha inlett säsongen bättre, och vi ska ju ha höga krav också, men när våra förväntningar inte motsvaras ute på planen är det vårt ansvar att från läktarna ta i ännu mer. Låt oss kämpa, kämpa som vi alltid gjort! Vi i AIK har aldrig åkt i passagerarvagnen utan vi har alltid stått och hivat in kol i loket. Så låt oss stå upp för det på onsdag!

Vi inleder derbydagen precis som förra året med att ta över söder med samling och marsch. Vi ses på krogarna på Medborgarplatsen och marscherar sedan gemensamt i en svart massa mot Tele2. Glöm inte att hålla marschen städad och fri från stök, vi ska hålla en värdig AIK-marsch.

Inför denna match vill vi från AIK-Alliansens sida också uppmana att inte sjunga ramsan “Mörda ett djurgårdsbarn” utav respekt för djurgårdssupportern som avled efter misshandeln i Helsingborg.

*Vi samlas på krogarna på och kring Medborgarplatsen, redan vid lunch beräknas gnagare börja ta sig dit.

*Klockan 16:45 är det uppställning för marschen till arenan vid korsningen Götgatan/Folkungagatan.

*Klockan 17:00 är det avmarsch, detta för att vi ska vara framme så att alla kan komma in i god tid till matchen.

*Håll marschen värdig en AIK-marsch utan skadegörelse eller dylikt. Vi går på anvisad väg till arenan, via Götgatan och Nynäsvägen.

*Planera helst in att ta halvdag från skola/jobb för att maximera uppslutningen i både samling och marsch.

* Välj svart klädsel för dagen, för att visa vår enighet och samlade styrka.

Framåt AIK!

/AIK-Alliansen
………………………

Uppmaning från Black Army-Stockholm och Järnkaminerna:

Imorgon onsdag spelas ett av Europas hetaste derbyn när Djurgårdens IF tar emot AIK på Tele2 Arena. Tillsammans skapar supportrar från AIK och Djurgården en inramning som det talas om långt utanför Sveriges gränser och en match som alla fotbollsälskare borde få vara med och uppleva på plats.

Efter den senaste tidens händelser vill vi fokusera på det vi alltid vill fokusera på: Att skapa Sveriges bästa stämning.

Vi uppmanar alla AIK:are och Djurgårdare till en lugn match utan bråk utanför och inne på arenan. Däremot vill vi se en uppvisning på läktarna som ingen annan match i Sverige kommer i närheten av.

Järnkaminerna och Black Army
…………………
INFO FRÅN AIK:s SLO:

Onsdagen den 16 april, klockan 19:05 spelas årets första fotbollsderby på Tele2 Arena och samtliga AIK:s sektioner är i det närmaste slutsålda, men det fanns tisdag lunch ännu ett fåtal biljetter kvar i AIK Shop till övre etage. Nedan följer information som gör ditt besök på Tele2 Arena smidigare.

Allsvenskan, omgång 4
Djurgården – AIK
Tele2 Arena, Stockholm
Onsdagen den 16 april 2014, kl 19:05

Före matchen
AIK-Alliansen uppmanar samtliga AIK:are att under eftermiddagen samlas på Medborgarplatsen på Södermalm. Kl 17:00 marscherar vi sedan gemensamt till Tele2 Arena längs Götgatan, över Skanstullsbron, på Nynäsvägen på utsidan av Gullmarsplan, förbi Söderstadions östra läktare för att slutligen vika av mot Tele2 Arenas entréer strax efter Quality Hotel Globe. OBS! Detta gäller även er som sitter på det övre etaget.

De AIK:are som inte hinner till avmarschen från Medborgarplatsen uppmanas att ta tunnelbanans gröna linje och kliva vid Skärmarbrink och därifrån ta sig till Tele2 Arena.

En karta på över marschvägen och vägen från Skärmarbrink hittar ni här bredvid.

Samtliga AIK:are bör läsa AIK-Alliansens derbyinformation om vad som gäller under marschen till Tele2 Arena.

Vid marschen är vi SLO:er från AIK Fotboll på plats för att underlätta marschen och sköta dialogen mellan polis och supportrar.

Vid arenan
AIK har tilldelats två sektioner på Tele2 Arena, dels en sektion på den norra kortsidans nedre etage, men även på den norra kortsidans övre etage (observera att det är onumrerat som gäller där trots nummer på biljetten). Entréerna öppnar klockan 17:00.

Observera att det är byggt provisoriska entréer på gatuplan under den befintliga kragen för AIK-supportrar och att ordinarie entréerna B, Y, A och Z utgår.
Entré B samt Y gäller för ingång till AIK-sektioner i 100-serien (nedre etage)
Entré A samt Z gäller för ingång till AIK-sektioner i 300-serien (övre etage)

Det kommer att vara mycket avspärrningar vid bortasektionen och flertalet biljettkontroller på vägen, dessutom kommer visitation att ske. Visitationen utförs av publikvärdar. Var ute i god tid och ha tålamod om det går sakta.

Inne på arenan
I vanlig ordning sitter ett så kallat kastnät framför klacken vid derbyt. Fotboll i allmänhet och derbyn i synnerhet är känslosamma. Vi uppmanar samtliga AIK:are att läsa och följa AIK-Alliansens regler för Norra Stå som även gäller på bortaplan. Men vill gärna påminna om att AIK enligt tävlingsreglerna är skyldigt att betala för skadegörelse på AIK:s sektioner eller där AIK:are är uppenbart inblandande.

Följ även uppmaningar från AIK-Tifo och respektera den tid och själ de lagt ned på att skapa sina koreografier.

Inne på arenan finns servering av mat och dryck (läsk samt öl 3,5%). Både kort samt kontanter accepteras.

AIK Shop finns på plats med försäljning på samtliga plan. Både kort samt kontanter accepteras.

Efter matchen
AIK:are uppmanas att ta sig till och använda tunnelbanan vid Skärmarbrink.

Text: Tobias Larsson (SLO AIK Fotboll) och John Skärlund (SLO AIK Fotboll)

Ladda upp ordentligt nu så ses vi imorgon!
FRAMÅT AIK!!