Gällande AIK Fotbolls Årsmöte 5/3

I morgon, Torsdag, har AIK Fotboll och AIK huvudstyrelse (HS) årsmöte. Ordinarie i Fotbollens fall och extrainsatt i HS fall. Black Army har, naturligtvis, lite tankar kring dessa möten.

Till att börja med så uppmanar vi samtliga att gå på årsmötet. Det finns ingen poäng med att sitta och gnälla på nätet i ett år framåt om man inte ens tänkt gå på föreningens högsta beslutande organ där alla får vara med och bestämma.

Vidare så vill vi säga att vi starkt gillar idén med en basketsektion inom AIK. Vår grundläggande inställning är att om man vill utöva en sport i AIKs färger och har en solid plan, vilket vi tycker att basketen har, så är det bara att köra. Vi tror att en röst för basketen är en röst för ett starkare AIK.

När det kommer till FFs årmöte så kan vi konstatera att det i år kommit in ovanligt många motioner. När glädjen över att vi förblir idrottssveriges mest vitala demokrati lagt sig, finns det anledning att titta över dessa och inte skutta iväg och rösta “ja” till allt helt huvudlöst.

De flesta motioner rör viktiga saker, men det finns en av dom som sticker ut lite extra i år.

Vi talar om den motion som rör Valberedningens sammansättning. Black Army fyller 34 år i år och har en lång erfarenhet av valberedningsarbete. Det är vår starka uppfattning att sådant arbete bäst bedrivs i en relativt liten grupp. Att utöka nuvarande VB till 5 personer tror vi inte skulle gynna klubben av den enkla anledning att en valberedning ska kunna vara effektiv snarare än att kunna luta sig mot ett stort personligt kontaktnät. De personliga egenskaperna är viktigare än att känna mycket folk för någon i en VB, även om kontakter naturligtvis räknas dom också.

Vi tycker dock att tre personer mer än väl täcker både personliga egenskaper och kontaktnät, och att en utökad valberedning snarare kommer att präglas av ineffektivitet än något annat.

Vi vill inte tala om för våra medlemmar, eller för någon annan, hur dom ska rösta i någon fråga. Det avgör var och en själv.

Vi tycker däremot att det är viktigt att vi, som AIKs äldsta supporterförening, ta upp våra synpunkter över hur AIK styrs och våra tankar över beslut som kommer prägla klubben många år framöver.

Styrelsen
Black Army Stockholm