Gemensam storsamling inför bortaderbyt 27/9

“Han kom lagom för att få en sittplats och han steg av vid Odenplan. Först tänkte han gå någonstans och äta men det var första söndagen i månaden så varenda krog skulle vara full. Framförallt här i Vasastan dit 40000 människor forslats in för att fira eller dränka.”

Citatet kommer från Pär Rådströms roman “Greg Bengtsson och kärleken” från 1953 och beskriver vad som händer på krogarna kring Odenplan efter AIK-match. Vasastan är sedan länge cementerat som central plats i AIK-kulturen. Det var här som Rit-Ola och Kar De Mumma gick i skolan. Det var här som Eric “Lillis” Persson övade in den beryktade Bellevue-skruven. Det var här som Black Army samlades i slutet av 80- och början av 90-talet. Det var här det hände. Och det är här det händer.

Inför bortaderbyt mot Hammarby kallar vi till gemensam storsamling vid Odenplan. Den 27:e september spelas säsongens sista fotbollsderby, en viktig match ur många aspekter. Vid seger är AIK odiskutabla derbykungar och kvar i guldstriden. De elva på planen behöver stödet från de tusentals på läktarna. Vi gör det tillsammans.

Inför matchen samlas vi på krogarna kring Odenplan och i Vasaparken. Bryggeriet och Musslan öppnar 11:00, speciellt för oss, men listan på krogar kommer att växa och uppdateras kontinuerligt.

Exakt 13:30 samlas vi vid Odenplan och strax innan kliver AIK:are ut från krogarna i området och fyller gatorna. Från Odenplan färdas vi gemensamt under det Stockholm som är vårt.

Vi ses där!

/Allmänna Supporterklubben och AIK-Alliansen