Den Allmänna Premiärträningen 2017 (11/1)

Den Allmänna Premiärträningen 2017.

Vi går emot en ny säsong som AIK-supportrar. Den femte på Nationalarenan. Vi har sett och gått igenom en stor förändring. Inte bara i våra rutiner utan också i vår relation med AIK. Vi har sett förändring i våra egna beteenden och vår egen attityd. Vi har sett och känt en groende tveksamhet från många av våra AIK-bröder och systrar. Vi har sett begränsningar. Bevittnat alla former av ursäkter. Vi har utstått förvirring i våra led. Men vi har också trampat ny mark och andats morgondagens luft. Vi har alla känt toppen på en ny nivå.

Låt 2017 vara året då vi hämtar hem guldet. Den där titeln. Lennart Johanssons pokal. Bör den inte vara hos oss? Den är närmre än vad vi tror. Allt vi behöver är att bestämma oss. Men då behöver vi göra det på riktigt. Vi vet alla vad kraften den här klubben gör när vi bestämmer oss. Det börjar med oss.

Hela AIK behöver bestämma sig. Hela AIK behöver göra jobbet. De som väljer TV:n istället för läktaren gör inte sitt jobb. De som ställer kraven men inte lever upp till sina egna gör inte jobbet. De som kallar sig troende AIK men som inte kommer på gudstjänsten gör inte jobbet. Hårda ord. Hårda krav. Men de är förutsättningar som kan vara skillnaden på guld och nästan guld.

I fjol gjorde vi ett upprop riktat till vår historia. Vi lät våra äldre förstå hur saknade de var bland oss. Vi satte vår grundare Isidor Behrens i marken på vår pärleport. Låt 2017 få handla om att hämta hem alla er andra. Hämta hem det som vi alla känner som AIK. Låt oss göra allting vi redan gör, bara bättre. En ny nivå.

Även laget går mot en ny säsong. Vi har sett hur man befäst en vinnarkultur på Nationalarenans gräs. Andreas Alm och numera Rikard Norlings trupp har målmedvetet och successivt flyttat fram sin kravställan och kommer under alla andemeningar att gå för det 2017. Utöver det hårda arbete som vår organisation kommer att lägga ned för att nå detta mål så behövs energi. Den bästa energin i den här klubben är när vi gör saker tillsammans.

Energin ska levereras vid årets första uppvärmning, årets första bredsida och vid årets första tempoväxling. Den 11 januari klockan 17.00 på Skytteholms IP sätter vi energin i truppen för att sedan aldrig låta den avdunsta. Bara stegra. Den nya nivån blir en ny standard för AIK och AIK:aren.

Det här är 2017. Allmänna Idrottsklubbens år. Det här är en Allmän angelägenhet. Det här är en Allmän kallelse.

Allmänna Supporterklubben ASK, Black Army, Sol Invictus, Smokinglirarna och Ultras Nord