BA stödjer Movember

AIK Ishockeys spelare och supportrar kommer under november odla mustasch för att uppmärksamma kampen mot prostata- och testikelcancer.

I Sverige får 10 000 män årligen diagnosen prostatacancer. Via Movember kan nu alla bidra till att samla in pengar till prostatacancerforskning samt öka medvetenheten kring mäns hälsa. Många organisationer driver samma fråga men det finns något som gör Movember unikt, och det är sättet man arbetar med finansieringen av utvalda forskningsprojekt. Movember har som mål att förändra synen på vetenskap och forskning, och riva ner de barriärer som man anser hindrar framsteg. Genom att endast finansiera innovativa projekt med världsledande forskare som är beredda att samarbeta globalt och dela kunskap, hoppas man påskynda viktiga forskningsresultat som räddar och förbättrar drabbades liv.

– AIK Ishockey stöttar spelarna fullt ut i kampen mot prostata- och testikelcancer. Vi vill att män genom Movember ska bli mer uppmärksamma på sin hälsa, och därför kommer vi tillsammans med våra supportrar odla mustasch under kommande månad, säger sportchefen Daniel Rudslätt.

Registrera dig på www.movember.com/se/register/ och gå sedan med i Movember Teamet *AIK Ishockey ? Fans* där självaste Patric Blomdahl är lagkapten och kommenterar själv kampanjen: -Jag hoppas alla våra manliga fans tar sig an Movember tillsammans med oss, föreställ dig bara en arena full av mustascher, på isen och på läktarna. Vilket syn, säger Patric.

Sprid budskapet, och få med så många som möjligt i kampen mot prostata- och testikelcancer!

Gilla Movember Sweden på Facebook: https://www.facebook.com/MovemberSweden