Behövs hockeyn?

Behövs hockeyn?

Under åtta långa säsonger harvade vi i lägre divisioner. Som lägst i Division 1. De säsongerna kan vi kanske se tillbaka på med ett litet leende och garva åt bortamatcher i Tierp, Eskilstuna, Mörrum och andra små obskyra hålor runtom i landet. Resultatet ser vi på läktarna idag. Folk har tappat sugen för att gå på Hockey.

Lägg till det att vi spelar i en liga där i stort sett varje klubb tvingas bäras upp av sin kommun för att få ekonomin att gå ihop. Att vår klubb inte besitter den lyxen är ingen hemlighet. En liga där ett oändligt antal matcher skapar en serielunk som gör det svårt för t.o.m. den mest inbitne supportern att hålla koll på spelschemat och vilken gång i ordningen man möter den eller den klubben.
Addera att det i huvudstaden bor olidligt mycket inflyttat folk från landsorten som ser det som säsongens höjdpunkt när deras klubb kommer till Hovet. Summan av kardemumman, kan vi i ärlighetens namn konstatera, är följande:
I dagsläget är det inte jätteskoj att gå och se AIK spela hockey.

Vad ska vi göra då? Lägga oss ned och självdö? Köra huvudet i sanden? Vända hockeyn ryggen och enbart ha fotbollspremiären i sikte?
Det är inte AIK om ni frågar oss. Fokus nu och resten av säsongen är att under inga som helst omständigheter ramla ned i Allsvenskan. Förutsättningarna att kriga sig upp igen är idag om möjligt ännu sämre än vad de var när vi tog steget upp 2010. Se bara på vår lokalkonkurrent Djurgårdens IF. Vi är övertygade om att ifall vi (Isidor förbjude!) ramlar ur kommer det ta ännu längre tid än senast innan vi krigar oss tillbaka till hockeyns finrum.
Vi kan helt enkelt inte låta det ske. Å vad vi supportrar kan göra?
Det är att stå upp för AIK. Vi kan visa svensk hockey, spelarna på isen, ledarna i båset och varandra att vi alla tillsammans är AIK. Från den minsta knatten som skrapar isen under ett power break till de härdade supportrarna uppe på A21 och Golden Hill.
Behövs hockeyn?
Det kan ni ge er på att den gör. För vårt klubbmärkes skull.

Det är 14 omgångar varav sju hemmamatcher kvar av grundserien. Sedan väntar med största sannolikhet en kvalserie.
Nu är det allvar.

//AIK-Alliansen (Black Army, Smokinglirarna, Sol Invictus, Ultras Nord)
Firman Boys