OBLIGATORISK NÄRVARO PÅ HOVET IMORGON!

Anderberg: “Ett väldigt tufft beslut att fatta”

Fredric Anderberg tvingas efter en hjärnskakning att sluta med ishockey. Bara 19 år gammal. I tisdagens match mot HV71 kommer Anderberg tackas av för sina insatser i den svartgula tröjan.

Den 4:e oktober förra året gjorde Fredric Anderberg sin första SHL match någonsin, en match som tragiskt nog skulle visa sig bli hans sista. I slutet av den tredje perioden tacklades han av Luleås Anton Hedman vilket ledde fram till en bruten käke och en kraftig hjärnskakning. För några dagar sedan bestämde Fredric tillsammans med läkarna att det inte blir någon mer hockey för talangen. Istället kämpar han nu för att komma tillbaka till ett normalt vardagsliv.
– Det var ett väldigt tufft beslut att ta när jag bestämde mig för att sluta med hockeyn. Men efter att jag pratat med läkare både från Karolinska och Danderyds sjukhus och de förklarat för mig att jag kan få men för livet om jag skulle få ännu en smäll mot huvudet, så var jag tvungen att inse att jag inte kan spela mer. Dessutom störs jag fortfarande av en gammal axelskada som inte vill läka och det påverkade beslutet en del.

Trots att han sakta börjar bli bättre så störs han fortfarande av huvudvärk och yrsel. För en vecka sedan när AIK mötte Örebro gick Fredric på sin första match på nästan fyra månader men det var för mycket intryck att ta in och han var tvungen att åka hem och lägga sig ner.
– De första två månaderna var värst, då kunde jag inte göra någonting utan att få huvudvärk och yrsel. Det gick inte att umgås med mer en en person i taget. Jag var väldigt ljus- och ljudkänslig och hade feber nästan hela tiden.

Förutom de fysiska symptomen så är ovissheten över att inte veta vad han ska göra i framtiden det värsta. Nu jobbar han lite på better hockey och där kommer han troligtvis kunna jobba fulltid om hjärnskakningen tillåter det.
– Just nu jobbar jag cirka tre timmar om dagen och sen är det bara att åka hem och vila huvudet till nästa dag. Jag tror att jag vill jobba inom hockeyn senare i livet, kanske som agent eller något men just nu är det väldigt svårt att veta vad som händer i framtiden.

Text: AIK Hockey.

Slut upp för Anderberg imorgon! Köp dina plåtar, NU! Väl mött på Hovet!
.. och hata Anton Hedman!

// BLACK ARMY-STOCKHOLM