AIK 123 År + Hemmapremiär!

Lördagen den 15 februari är en speciell dag för alla oss AIK:are för då fyller kära Allmänna Idrottsklubben 123 år vilket vi såklart ska fira med både match och en spelarträff i Solna centrum.

Nyöppnade Wienercaféet serverar AIK-bakelsen och hälsar alla AIK-are välkomna att fira födelsedagen tillsammans på Wienercaféet. Då efterfrågan på Wienercaféets bord är mycket hög på lördagar, erbjuds AIK-are att smita in bakvägen till “Bageriet” (ingång Mäster Samuelsgatan) mellan 09:00-11:00 där en AIK-bakelse för 59 kronor kan avnjutas dagen till ära. Resterande del av dagen går det utmärkt att titta förbi, men då gäller den vanliga entrén från Biblioteksgatan.

Passa på att inleda födelsedagsfirandet där vår kära klubb bildades innan Ni beger Er till grundaren Isidor Behrens grav på Norra begravningsplatsen med adressen Solna kyrkväg. Kl. 11.30 samlas vi för gemensam kortege mot kvarter 17 C och Isidor Behrens gravplats A 637.

..Efter det fortsätter firandet på Skytteholm och träningsmatchen AIK-IF ELFSBORG med avspark kl. 13.00.

Ultras Nord skriver:
“Vi firar alltså vår klubbs 123:e födelsedag, och det gör vi med högljudd sång. Vi väljer i år att ställa oss där akustiken är bäst. Vi kommer att bilda klack under taket på huvudläktaren, sektionen närmast Solnahallen. Vi uppmanar samtliga som vill göra oss sällskap att hyfsat tidigt ta sig till Skytteholm för att göra platserna till “våra”. Vi vill också vänligen be att du som vill sitta i lugn och ro väljer andra platser än just de närmast Solnahallen.”

Så, dra ditt strå till stacken och sjung för AIK!

Mellan kl 16:00-17:00 under födelsedagen kan du även höra och träffa AIK Fotboll och AIK Hockey vid inomhustorget i Solna centrum.

De lite yngre AIK-supportrarna kan även krama Gnagis i Solna centrum mellan 15:30-16:00 samt 17:00-17:30.

AIK Shop är på plats på torget under hela dagen och där kan du även trycka din egen supportertröja samt tävla om fina priser. Passa på att få din matchtröja signerad av spelarna. Det kommer även att gå att köpa årskort till Familjeläktaren och till Norra Stå under dagen.

Även Burger King i Solna centrum vill fira med AIK och bjuder alla som köper en meny på glass under hela dagen. Stadium visar upp sin nya AIK-kollektion av träningskläder.

Känn Er varmt välkomna till en riktig AIK-dag!

Köp era biljetter till AIK – Elfsborg via länken, NU! (70 Kr)
(Priser vid entrén under matchdagen:
Vuxna – 80 kr
Pensionär och ungdom 16 år – 40 kr).