Fredric Anderbergs föräldrar tackar för stödet

AIK Hockey, Styrelse, Sportchef, Lagledning, Black Army.

AIK ett lag med mycket hjärta i med- och motgång
Vi skriver som föräldrar till Fredric Anderberg för att ge en stor eloge till er i AIK Hockey för hanteringen av situationen kring vår son hans skada och hans svåra beslut att sluta med ishockeyn. Ett extremt tungt beslut för Fredric då en onödig och felaktig huvudtackling i matchen den 4 oktober mot Luleå släckte hans drömmar om en karriär som hockeyspelare. En karriär som han sedan hockeystarten i 5-årsåldern arbetat extremt hårt med och involverat hela familjen i.
AIK och er organisation har på alla sätt och vis hjälpt Fredric längs vägen inte bara med läkare, rehab-konsultation och tålamod efter skadan och hans beslut att sluta. Även det sättet klubben gav Fredric chansen i att undersitt sista junior-år ta en plats i klubben och också lotsat in honom till seniorspel är berömvärt.
Efter hans svåra beslut att lägga av har ni också visat en fantastisk empati och en hantering av situationen både vad gäller avtackning på hovet men också lotsat honom till kontakter hos SICO som hjälper Fredric att hantera sin situation framåt för att hitta en ny dröm att brinna för.
Vårt tack vill vi framföra till hela klubben såväl Styrelse, Sportchef, lagledning, läkare och spelare men också föreningens supporterorganisation Black Army som alla har deltagit i att uppmärksamma Fredric och hans situation. Detta görs samtidigt för en ung individ i klubben när AIK med sin situation i SHL har mycket annat att fokusera på.
Med en sådan kraft i och runt klubben kommer klubben tillsammans med sin 123-åriga historia attrahera nya ledare, spelare, unga talanger och supportrar för att på sikt fortsättningsvis vara en av Sveriges främsta klubbar och varumärke inom Svensk Hockey.
Vår egen fokus är nu naturligtvis att hjälpa Fredric att försöka komma tillbaka från sin skada och kunna leva utan de skadesyndrom han har idag. Vi har samtidigt fått med oss en mycket fin bild av hur en elitklubb som AIK med sin supporterorganisation hjälper och backar upp sina spelare. Denna bild kommer vi ha med oss och vid varje möjlighet föra vidare i vår omgivning. Vi hoppas också att den stora uppmärksamhet som funnits i media om skadan, dess konsekvenser och Fredrics beslut kan leda till större fokus inom Svensk Hockey runt hjärnskakningsproblematik och förståelse runt skade- och rehab hjälp.
En sista liten anekdot i sammanhanget är att trots Fredrics korta tid i klubben har han i grunden ett svart/gult hjärta. Hans första läger inom hockeyn tillbringades på Ritorp i AIKs regi och trots att hans karriär olyckligtvis avslutades på tok för tidigt skedde det i samma klubb där det en gång började.
Med ett stort tack och tacksamhet till er alla samt vi önskar er lycka till i det stundande kvalspelet,

Helena och Lars Anderberg