Med anledning av incidenterna under AIK-IFK Göteborg:

Under premiärmatchen mot IFK Göteborg sprang en person in på planen och det kastades också in ett flertal föremål på planen vid olika tillfällen. Detta är inte acceptabelt och är något vi kraftfullt fördömer. Vi vill inte att fler människor skadas och vi vill inte ha fler inskränkningar på vår läktarkultur. Vi vill inte åter se ett Fotbollssverige i sorg.

AIK-Alliansen har under många år jobbat för en positiv läktarkultur tillsammans med övriga supportrar, och lyckats med att få till mycket stora förändringar. Politiska yttringar såsom rasism och farlig okontrollerad pyroteknik är några av de saker vi fått bort från våra läktare. Även bråken inne på arenan har i princip helt försvunnit. Detta är inte något som skett med hjälp av politiker och andra beslutsfattare. Utan detta är något vi supportrar själva åstadkommit på eget initiativ genom ett långsiktigt arbete.

AIK-Alliansen kan aldrig ta ansvar för enskilda individers handlingar. Men vi tror samtidigt inte på att man kan få bort problemen genom avstängningar, nya hårdare lagar eller fler förbud. Vad vi däremot tror på, är att fortsätta vårt idoga arbete för en positiv och ansvarstagande läktarkultur.Vi har gjort mycket bra, men kan inte vara nöjda, utan tänker fortsätta hitta sätt att arbeta mot de problem som ibland yttrar sig på och kring AIK:s matcher.

Därför vill vi påminna om:

* att vi aldrig kommer acceptera våld och skadegörelse på och kring AIK:s matcher.
* att vi aldrig kommer acceptera att någon kastar in föremål på planen.
* att vi aldrig kommer acceptera nyttjandet av bangers på våra läktare eller osanktionerad pyroteknik.
* att vi aldrig kommer acceptera att någon rusar in på plan innan, under eller efter match.

Vi uppmanar övriga supportrar att stötta oss i detta arbete, att sprida dessa värderingar och att med all kraft gemensamt hjälpas åt för att förhindra handlingar som skadar vår klubb.

Frågor och vidare diskussion kan tas på AIK Fotbolls öppna möte den 10/4 där vi kommer att närvara med representanter från de olika grupperingarna.

Framåt AIK!

/AIK-Alliansen
(Black Army, Smokinglirarna, Sol Invictus, Ultras Nord)