Derbyinformation från AIK-alliansen

Derbyinformation från AIK-alliansen

Snart är det dags. I detta slag om Stockholm står ära och heder på spel, och en chans att rätta till den skrala poängskörden hittills. I den bästa av världar skulle vi ha inlett säsongen bättre, och vi ska ju ha höga krav också, men när våra förväntningar inte motsvaras ute på planen är det vårt ansvar att från läktarna ta i ännu mer. Låt oss kämpa, kämpa som vi alltid gjort! Vi i AIK har aldrig åkt i passagerarvagnen utan vi har alltid stått och hivat in kol i loket. Så låt oss stå upp för det på onsdag!

Vi inleder derbydagen precis som förra året med att ta över söder med samling och marsch. Vi ses på krogarna på Medborgarplatsen och marscherar sedan gemensamt i en svart massa mot Tele2. Glöm inte att hålla marschen städad och fri från stök, vi ska hålla en värdig AIK-marsch.

Inför denna match vill vi från AIK-Alliansens sida också uppmana att inte sjunga ramsan “Mörda ett djurgårdsbarn” utav respekt för djurgårdssupportern som avled efter misshandeln i Helsingborg.

*Vi samlas på krogarna på och kring Medborgarplatsen, redan vid lunch beräknas gnagare börja ta sig dit.

*Klockan 16:45 är det uppställning för marschen till arenan vid korsningen Götgatan/Folkungagatan.

*Klockan 17:00 är det avmarsch, detta för att vi ska vara framme så att alla kan komma in i god tid till matchen.

*Håll marschen värdig en AIK-marsch utan skadegörelse eller dylikt. Vi går på anvisad väg till arenan, via Götgatan och Nynäsvägen.

*Planera helst in att ta halvdag från skola/jobb för att maximera uppslutningen i både samling och marsch.

* Välj svart klädsel för dagen, för att visa vår enighet och samlade styrka.

Framåt AIK!

/AIK-Alliansen